Nejprodávanější produkty

Informace

Zajímavosti O Kávě

Prohlédnuté produkty

Brazílie Fazenda Da Lagoa Rainforest Zobrazit větší

Brazílie 100% ARABICA Fazenda Da Lagoa Rainforest

20130500

Nový produkt

Velmi nízká acidita (kyselost), oříšková crema, plné tělo.  Sladká vůně podtrhuje náznaky tmavé čokolády přecházející do tónů lískového ořechu.

Více informací

Čerstvě praženo 14.03.2024

368 Kč s DPH

Parametry

Země původuBrazilie
Oblast:CARMO DE MINAS, MINAS GERAIS
FarmaFazenda Lagoa
Body / TěloPlné tělo
Acidita/KyselostMírná
PraženíFull City, Mild, Espresso, Viennese, After Dinner
Přípravaespresso káva, turecká káva, překapávaná káva
Hmotnost balení500g
LokalitaJižní Amerika
Použití pro typ kávovaruAutomatické kávovary s vestavěným mlýnkem

Více informací

Odborníky považována za nejlepší brazilskou kávu. Je vypěstována ze starých odrůd káv Bourbon. Navíc má tato káva certifikaci Rainforest Alliance.

CHUŤ KÁVY FAZENDA DA LAGOA

Velice malá acidita (kyselost), vulkanická crema výborná hutnost.  Chutí připomíná čokoládu, kde koncová chuť přechází do tónů lískového ořechu, a to společně s nepřehlédnutelnou sladkostí.

Informace o původu zrnkové kávy FAZENDA DA LAGOA

Kávové plantáže Fazenda Da Lagoa se nachází v regionu proslulém kávou - Sul de Minas v Minas Gerais, jen několik set kilometrů od Sao Paula a Rio de Janeira, v nadmořské výšce kolem 1100 metrů nad mořem. Tato oblast je obklopena deštným pralesem, který je domovem pro více než 350 druhů ptáků. První kávovníky se v této oblasti vysadily v polovině 19. století. V dnešní době se na rozloze více než 3.404 ha nachází asi 5,7 mil. kávovníků Arabica. Jsou zde pěstovány odrůdy: Mundo Nuovo, Acayá, Catuaí, Icatu, Topazio a Yellow Bourbon.

Fazenda Lagoa - - leží v nadmořské výšce 950 až 1 200 metrů v Sul de Minas, v srdci brazilského státu Minas Gerais. Vlastní a spravuje ho Marcelo Vieira, jehož pradědeček zde založil svou první plantáž na svazích Serra do Pau D'Alho před více než 100 lety. Původní statek stále stojí, s jeho širokou verandou a nádvořím obklopené stromy Jabuticaba , jehož ovoce je také používáno dělat džemy na farmě.

V těchto dnech kombinuje společnost Fazenda Lagoa bohatou tradici pěstování kávy s důkladně moderními technologiemi a zemědělskými technikami. Fazenda má asi 400 hektarů pod kávou, se spoustou pečlivě odděleny do různých odrůd - včetně Acaiá, Bourbon, Catuaí, a to Mundo Novo. Farma také zahrnuje asi 600 hektarů lesních rezervací, které poskytují stanoviště pro stovky různých původních druhů ptáků nalezených na Fazenda Lagoa.

Třešně farmy jsou sbírány, když jsou zralé a zpracované v rozsáhlém zařízení Lagoa, které zahrnuje stroje na výrobu buničiny, 6 000 metrů čtverečních sušáren, parní sušičky, 8 dřevěných přihrádek na kávu v pergaminu („pergamino“) a suchý mlýn . Pro přirozeně zpracované šarže se zralé třešně třídí a přesouvají na terasy sušárny ve stejný den, kdy jsou sbírány. Jednotlivé odrůdy, jako je 100% Mundo Novo, se zpracovávají a skladují odděleně, aby se zachovaly jejich jedinečné profily.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

17 dalších produktů ve stejné kategorii: