Nejprodávanější produkty

Informace

Zajímavosti O Kávě

Nové produkty

Slevy

Prohlédnuté produkty

PAPUA NEW GUINEA Wahgi Kimel Grade AA Fully Washed 100% Arabica

Nový produkt

Ananas, Broskev, Grapefruit, Citron, jemná chuť, kulaté tělo,  střední acidita, podtóny ovoce a koření, Crema středně hustá

Více informací

Čerstvě praženo 20.4.2023

408 Kč s DPH

Parametry

Země původu Papua New Guinea
Oblast: Wahgi Valley
Farma Kimel ESTATE
Odrůda Typica, Arusha
nadm. výška 1584
Proces: Mokré zpracování - FULL WASHED
Body / Tělo Mírně Střední
Chuťový profil Grapefruit, Melasa, Lískové ořechy
Acidita/Kyselost Středně nízká
Pražení Full City, Mild, Espresso, Viennese, After Dinner
Příprava espresso káva, turecká káva, překapávaná káva
Hmotnost balení 500g
Lokalita Oceánie

Více informací

PAPUA NEW GUINEA Wahgi Kimel Grade AA Fully Washed 100% Arabica

Káva z Papuy Nové Guinei se možná ještě nedostala k tolika lidem jako kávy z jiných zemí, ale mnozí z těch, kteří ji ochutnali, po její chuti přímo prahnou.Je to káva s vynikající, nasládlou chutí a dobrým tělem, která zanechává příjemnou dlouhotrvající chuť v ústech.

    Existuje několik značných rozdílů mezi chutí kávy pocházející z velkých plantáží a té z menších farem, ačkoli to má spíše větší spojitost se způsobem, jakým jsou zrna zpracována než s oblastí původu. „Každá káva má jinou charakteristiku většinou díky metodám produkce a způsobu zpracování,“ říká Aarlie Hull, majitel firmy New Guinea Traders.

    Káva, která se zpracovává na malých farmách, mající označení Y nebo PSC (Premium Smallholder Coffee), je sbírána ručně a často oddužňována v menších strojích, nebo ručně a proplachována v pórovitých pytlích v řece. Většina se potom suší na slunci. „Přirozeně bude každá vesnice či jedinec produkovat jinou kávu,“ říká Hull. „Některé budou promyté a sušené, některé polopromyté a sušené a některé získáme zpracováním červených a zralých bobulí, zatímco jiné budou obsahovat nezralé bobule.“ Když se káva smíchá v centrální fabrice, převezme různé vlastnosti káv ostatních. Díky tomu se často stává, že má káva ovocnou či vinnou chuť, která potěší chuťové pohárky a do kávových směsí něco neobvyklého. „Kávy z menších farem jsou někdy popisovány jako divoké a ovocné, avšak chutnají tak, jak káva chutnala vždy,“ tvrdí Wheeler.

    Kávy pěstované na větších plantážích, typicky třídy A, X a PB se váží a prochází procesem při kterém je oddělována slupka a dužina, což se děje v zařízeních přímo na farmě. Potom se proplachují a procházejí 24 hodinovou fermentací a následně se suší na slunci po dobu 10 dní. Díky tomu káva dostane čistou, jemnou chuť a vyváženou kyselost. Dvě neznámější kávy původem z velkých komerčních plantáží jsou Sigri a Arona. Obě jsou dobře vyvážené a mají ovocné aroma.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

16 dalších produktů ve stejné kategorii: