Nejprodávanější produkty

Informace

Zajímavosti O Kávě

Slevy

Prohlédnuté produkty

PAPUA NEW GUINEA Wahgi Kimel Grade AA Fully Washed 100% Arabica

Nový produkt

Ananas, Broskev, Grapefruit, Citron, jemná chuť, kulaté tělo,  střední acidita, podtóny ovoce a koření, Crema středně hustá

Více informací

Čerstvě praženo 14.03.2024

398 Kč s DPH

Parametry

Země původuPapua New Guinea
Oblast:Wahgi Valley
FarmaKimel ESTATE
OdrůdaTypica, Arusha
nadm. výška1584
Proces:Mokré zpracování - FULL WASHED
Body / TěloMírně Střední
Chuťový profilGrapefruit, Melasa, Lískové ořechy
Acidita/KyselostStředně nízká
PraženíFull City, Mild, Espresso, Viennese, After Dinner
Přípravaespresso káva, turecká káva, překapávaná káva
Hmotnost balení500g
LokalitaOceánie

Více informací

PAPUA NEW GUINEA Wahgi Kimel Grade AA Fully Washed 100% Arabica

Káva z Papuy Nové Guinei se možná ještě nedostala k tolika lidem jako kávy z jiných zemí, ale mnozí z těch, kteří ji ochutnali, po její chuti přímo prahnou.Je to káva s vynikající, nasládlou chutí a dobrým tělem, která zanechává příjemnou dlouhotrvající chuť v ústech.

    Existuje několik značných rozdílů mezi chutí kávy pocházející z velkých plantáží a té z menších farem, ačkoli to má spíše větší spojitost se způsobem, jakým jsou zrna zpracována než s oblastí původu. „Každá káva má jinou charakteristiku většinou díky metodám produkce a způsobu zpracování,“ říká Aarlie Hull, majitel firmy New Guinea Traders.

    Káva, která se zpracovává na malých farmách, mající označení Y nebo PSC (Premium Smallholder Coffee), je sbírána ručně a často oddužňována v menších strojích, nebo ručně a proplachována v pórovitých pytlích v řece. Většina se potom suší na slunci. „Přirozeně bude každá vesnice či jedinec produkovat jinou kávu,“ říká Hull. „Některé budou promyté a sušené, některé polopromyté a sušené a některé získáme zpracováním červených a zralých bobulí, zatímco jiné budou obsahovat nezralé bobule.“ Když se káva smíchá v centrální fabrice, převezme různé vlastnosti káv ostatních. Díky tomu se často stává, že má káva ovocnou či vinnou chuť, která potěší chuťové pohárky a do kávových směsí něco neobvyklého. „Kávy z menších farem jsou někdy popisovány jako divoké a ovocné, avšak chutnají tak, jak káva chutnala vždy,“ tvrdí Wheeler.

    Kávy pěstované na větších plantážích, typicky třídy A, X a PB se váží a prochází procesem při kterém je oddělována slupka a dužina, což se děje v zařízeních přímo na farmě. Potom se proplachují a procházejí 24 hodinovou fermentací a následně se suší na slunci po dobu 10 dní. Díky tomu káva dostane čistou, jemnou chuť a vyváženou kyselost. Dvě neznámější kávy původem z velkých komerčních plantáží jsou Sigri a Arona. Obě jsou dobře vyvážené a mají ovocné aroma.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

17 dalších produktů ve stejné kategorii: