Katalog
Nahrávám...
DeLonghi DLSC007 Mlékovka + nádoba na...
SERVIS KÁVOVARU
K předním oblastem, jež produkují kvalitní kávu patří Mogiana Paulista ležící ve státě Sao Paulo, dále Chapada ve státě Bahia a jižní oblast Minas, Cerrado a Matas de Minas ve státě Minas Gerais. Brazilský kávový pás těží z výhod velkého rozmezí jižní šířky, zahrnující výrobní regiony od 14. rovnoběžky jižně k obratníku Kozoroha u 23. rovnoběžky...
K předním oblastem, jež produkují kvalitní kávu patří Mogiana Paulista ležící ve státě Sao Paulo, dále Chapada ve státě Bahia a jižní oblast Minas, Cerrado a Matas de Minas ve státě Minas Gerais. Brazilský kávový pás těží z výhod velkého rozmezí jižní šířky, zahrnující výrobní regiony od 14. rovnoběžky jižně k obratníku Kozoroha u 23. rovnoběžky.
Jeden z prvních regionů, který byl oficiálně uznán brazilskou vládou je Cerrado Mineiro v západní části Minas Gerais. Tento region byl prvním brazilským geografickým označením pro kávu, což znamená, že káva, která zde roste je pro toto místo specifická.
Cerrado se nachází v nadmořské výšce asi 500–1200 metrů s ročními srážkami 600–1000 milimetrů a průměrná roční teplota je zde 19–24 °C. V těchto sušších oblastech umožňují moderní zavlažovací systémy zvýšení produkce a expanzi obdělávané půdy, jež byla předtím neúrodná. Zdejší kávy jsou výjimečné díky své sladké chuti, intenzivnímu aroma s čokoládovými tóny, karamelovo-oříškové chuti, delikátní kyselosti, mírnému tělu, a také díky tomu, že její chuť v ústech přetrvává dlouho po vypití šálku.
Velmi nízká acidita (kyselost), oříšková crema, plné tělo. Sladká vůně podtrhuje náznaky tmavé čokolády přecházející do tónů lískového ořechu.
Tato káva má vanilkové tóny se sladkostí sušených peckovin. Plné tělo a crema s máslovou texturou. V šálku má tato káva aroma sladkých třešní a čokolády. Velmi nízká kyselost